انواع پارچه پرده

انواع پارچه پرده | گروه پرده وراتی

در این مقاله به معرفی انواع پارچه پرده و مزایا و معایب هریک می‌پردازیم تا شما بتوانید در زمان خرید، مناسب‌ترین گزینه را برای خود انتخاب کنید.

امروزه از متریال مختلفی برای ساخت و دوخت پرده استفاده می‌شود و همین گسترده بودن دامنه انتخاب باعث شده است که بسیاری از افراد در انتخاب، دچار سردرگمی شوند. از سوی دیگر، اولین تصمیمی که باید در زمان خرید پرده بگیرید، این است که چه جنس پارچه‌ای نیاز دارید. به همین دلیل ما در این مقاله از وراتی می‌خواهیم انواع پارچه پرده را به شما معرفی کنیم تا در نهایت بتوانید درست‌ترین تصمیم را بگیرید.

انواع پارچه پرده | گروه پرده وراتی

در خرید پارچه پرده به چه نکاتی توجه کنیم؟

زمانی که قصد خرید پارچه پرده را دارید و می‌خواهید مناسب‌ترین گزینه را برای خود انتخاب کنید، باید بدانید که به چه مواردی در این زمینه توجه داشته باشید. مهم‌ترین نکات در زمان انتخاب نوع پارچه برای پرده عبارتند از:

  • دکوراسیون خانه

بسته به اینکه دکوراسیون خانه شما حالت رسمی یا غیررسمی داشته باشد، می‌توانید به سراغ انتخاب جنس‌های مختلفی بروید. برای مثال پرده‌های کتان، ژاکارد، مخمل یا ابریشمی برای محیط‌های رسمی بسیار ایده‌آل هستند و در ترکیب با پرده‌های حریر می‌توانند یک جلوه زیبا ایجاد کنند. اما برای خانه‌های غیررسمی، استفاده از پارچه‌هایی مانند لینین یا پلی‌استر که ضخامت کمتری دارند، گزینه‌های بهتری هستند.

  • آب و هوای محل زندگی

یکی دیگر از نکات مهمی که باید در زمان انتخاب انواع پارچه پرده به آن دقت کنید، آب و هوای محیطی است که در آن زندگی می‌کنید. اگر در مناطقی با آب و هوای سرد هستید، انتخاب پارچه‌هایی با ضخامت بیشتر و سنگین‌تر که از خروج گرما جلوگیری می‌کنند، برای شما مناسب است. برای مثال در این مناطق می‌توانید به سراغ پارچه‌های ابریشمی یا ژاکارد بروید یا حتی ترکیبی از پارچه‌ها را به صورت لایه لایه نصب نمایید تا در زمان نیاز و تغییرات آب و هوایی، به راحتی بتوانید دما را تنظیم کنید. در مقابل، در مناطقی که آب و هوای گرمی دارند، پارچه‌های نازک توصیه می‌شوند.

  • میزان نور دلخواه

یکی دیگر از مواردی که باید در زمان خرید پارچه پرده در نظر داشته باشید، میزان نوری است که تمایل دارید به محیط راه پیدا کند. اگر نور زیاد را دوست دارید، پرده‌های شفاف و نخی گزینه‌های خوبی هستند؛ اما برای مسدود کردن نور در حد متوسط، باید به سراغ خرید پرده کتانی یا مخملی بروید. هرچه پارچه پرده ضخیم‌تر و مات‌تر باشد، عبور نور هم از آن کمتر خواهد بود.

  • کیفیت پارچه

شاید بتوان گفت مهم‌ترین نکته‌ای که باید در زمان انتخاب انواع پارچه پرده در نظر داشته باشید، کیفیت آن است؛ زیرا بدون شک دوست ندارید که پس از مدتی دوباره برای خرید پارچه هزینه کنید. باید بدانید که هر چقدر میزان تابش خورشید بیشتر باشد، دوام پارچه هم کمتر خواهد شد؛ اما شدت این آسیب‌پذیری برای همه موارد یکسان نیست. برای مثال پرده‌های ابریشمی خیلی زود، درخشش خود را از دست می‌دهند؛ اما پارچه‌های کتانی، هم در برابر فرسودگی و هم چروک شدن بسیار مقاوم هستند. البته نحوه تمیز کردن پارچه هم در طول عمر آن اثر دارد.

مطلب مرتبط  انواع مدل پرده اداری که فضای کار شما را متحول خواهد کرد

انواع پارچه پرده | گروه پرده وراتی

معرفی 10 پارچه پرده

حال که با نکات مهم در خرید انواع پارچه پرده آشنا شدید، با شناخت انواع پرده می‌توانید بهترین انتخاب رو داشته باشید. در این قسمت، پرکاربردترین آن‌ها را معرفی کرده‌ایم:

  • کتان

پارچه کتان یکی از بهترین الیاف طبیعی برای دوخت پرده است که می‌تواند مدت زیادی برای شما کار کند؛ به‌ویژه اگر این پارچه را با الیاف مصنوعی ترکیب کنید، خواص آن بهبود پیدا کرده و بافت به راحتی دچار آسیب نمی‌شود. این نوع پارچه برای پرده دارای رنگ‌های مختلفی است که می‌تواند با انواع دکوراسیون‌ها هماهنگ شود و محیطی آرام و مطبوع را به وجود آورد. البته باید بدانید که کتان چندان نمی‌تواند از ورود نور جلوگیری کند؛ اما به راحتی تمیز می‌شود.

  • ابریشمی

اگر به دنبال پارچه پرده لوکس می‌گردید و می‌خواهید زیبایی را برای خانه خود به ارمغان آورید، ابریشم بهترین گزینه است. این نوع پارچه نسبتا سنگین بوده و به همین دلیل برای جلوگیری از ورود نور بسیار ایده‌آل به نظر می‌رسد؛ در نتیجه برای اتاق خواب یا اتاق غذاخوری رسمی، انتخاب بسیار مناسبی خواهد بود. البته باید بدانید که ابریشم در برابر تابش نور خورشید بسیار آسیب‌پذیر است و معمولا نیاز به آستر دارد.

  • پلی استر

پلی‌استر از جمله پارچه‌های بادوام و ارزان‌قیمت به حساب می‌آید که به همین دلیل محبوبیت بسیار زیادی در میان مصرف‌کنندگان پیدا کرده است. این مدل پارچه پرده، مراقبت آسانی دارد و چروک یا جمع نمی‌شود؛ همچنین در اثر شستشو نیز اندازه آن تغییر نخواهد کرد. البته نباید از این جنس پرده در آشپزخانه استفاده کنید؛ زیرا قابلیت اشتعال دارد و در عین حال، جریان هوا را به خوبی عبور نمی‌دهد. همچنین بو را به خود جذب کرده و در نتیجه محیط آشپزخانه را آلوده می‌کند.

  • لینین

لینن یا لینین یکی از انواع پارچه پرده است که لطافت و سبکی خاصی دارد و برای استفاده در آشپزخانه یا اتاق خواب گزینه مناسبی است. همچنین در سرویس‌های بهداشتی و برای جدا کردن وان حمام از دیگر قسمت‌ها، استفاده از پرده لینن توصیه می‌شود. از سوی دیگر، این پارچه قیمت مناسبی دارد و در ترکیب با ابریشم می‌تواند پرده‌ای محکم و براق را به وجود آورد که برای مکان‌های رسمی، ایده‌آل است.

  • مخمل

یکی از رایج‌ترین پارچه‌ها برای دوخت پرده، مخمل نام دارد که می‌توان آن را در بسیاری از خانه‌ها، سالن‌های همایش و تالارها مشاهده کرد. پارچه‌های مخمل، هم از الیاف طبیعی ساخته می‌شوند و هم دارای الیاف مصنوعی هستند؛ همچنین می‌توانند تارهای زرق و برق‌دار را در بافت خود جای دهند که در این صورت، برای محیط‌های لوکس انتخاب بسیار مناسبی محسوب می‌شوند. مزیت استفاده از پارچه مخملی برای پرده این است که از نفوذ هوای سرد، نور و صدا به خوبی جلوگیری می‌کند و ظاهری سلطنتی به اتاق می‌دهد.

مطلب مرتبط  بررسی انواع پرده کلاسیک و ویژگی های آن

انواع پارچه پرده | گروه پرده وراتی

  • ریون

ریون یکی از انواع پارچه پرده ساخته شده از الیاف مصنوعی است که حالتی کشی دارد و می‌تواند رطوبت را به خوبی به خود جذب کند. از سوی دیگر خاصیت تنفس خوبی داشته و می‌تواند جریان هوا را به راحتی عبور دهد؛ به همین دلیل، برای استفاده در فصل تابستان گزینه مناسبی برای پوشاندن پنجره با پرده است. از سوی دیگر دچار آبرفت نمی‌شود و در برابر چروک شدن هم مقاوم است؛ از همین رو، برای استفاده در اتاق کودک توصیه می‌شود.

  • توری

پرده توری را بهترین گزینه برای استفاده در فصل تابستان می‌دانند؛ چراکه ضمن ایجاد یک فضای خنک و عبور جریان هوا، از ورود پشه‌ها و حیوانات موذی هم جلوگیری خواهد کرد. این نوع از پارچه‌ها یک فضای کاملا نوستالژی را ایجاد می‌کنند و در عین انتشار نور طبیعی، برای حفظ حریم خصوصی هم مناسب هستند. از سوی دیگر، رنگ‌های مختلفی دارند که به راحتی با فضاهای مختلف ست می‌شوند.

  • اکریلیک

یکی دیگر از انواع پارچه پرده، اکریلیک نام دارد که بافتی شبیه به پشم داشته و بسیار سبک است؛ همچنین عایق خوبی ایجاد کرده و برای حفظ حریم خصوصی یا جلوگیری از ورود سرما گزینه ایده‌آلی به حساب می‌آید. این مدل پرده، رطوبت را به راحتی جذب می‌کند و خیلی زود تمیز می‌شود.

  • پنبه

پارچه پنبه‌ای را می‌توان تقریبا یک پارچه همه‌کاره دانست که با طیف وسیعی از سبک‌های دکوراسیون هماهنگ شده و برای محیط‌های رسمی یا غیررسمی بسیار ایده‌آل است. از این مدل پرده می‌توانید برای تقویت سبک‌های مدرن یا سنتی استفاده کنید. به دلیل کم بودن وزن، پرده پنبه‌ای نیاز به آستر دارد و چندان نمی‌تواند ورود نور را مسدود کند.

  • پرده پشمی

یکی دیگر از انواع پارچه پرده که از الیاف طبیعی ساخته می‌شود و عایق بسیار خوبی است، پرده پشمی نام دارد. این نوع پرده در برابر آتش‌سوزی بسیار مقاوم است؛ اما وزن زیادی دارد و ظاهری کاملا سنگین ایجاد می‌کند. به همین دلیل برای ایجاد یک طراحی لوکس و کلاسیک، گزینه مناسبی است. لازم به ذکر است که حتما از یک چوب‌پرده محکم برای آن استفاده کنید.

مطلب مرتبط  معرفی بهترین مرکز خرید پارچه پرده ای آنلاین در ایران

انواع پارچه پرده | گروه پرده وراتی

سخن پایانی

امروزه انواع پارچه پرده تنوع بسیار گسترده‌ای پیدا کرده‌اند و به همین دلیل انتخاب در میان گزینه‌های پرده مدرن موجود کار دشواری به نظر می‌رسد. در این مقاله تلاش کردیم تا به طور کامل، انواع پارچه‌ها را برای دوخت پرده به شما معرفی کرده و ویژگی‌های هریک را بیان کنیم. از نظر شما بهترین پارچه برای پرده چیست و چه علتی برای این انتخاب خود دارید؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *